Taken 2 Hayalkırıklığım - Taken 2 Such a BS

Liam Neeson' a bayılırım. Sempatim özellikle de Star Wars' tan dolayıdır. Taken filmindeki performansına da ayrıca bayıldım. Özellikle dövüş sahnelerinden oldukça profesyonel görünüyordu. Filmin konusu iyiydi daha ne olsundu kısacası.

Taken filminin ikincisinin çekileceğini, ne kadar doğru olduğunu bilmediğim, Neeson'un müslümanlığa ilgi duyduğundan bahseden haberlerden öğrendim. Filmin ikincisi geldiği gibi film üstelik İstanbul'da çekiliyordu. Ne güzel haberdi. Taki bugün filmi izleyene kadar.

Türk medyası İstanbul, Holywood'un gözde platosu oldu filan diye heyecanlanadursun biz de burada ''Geçenlerde Taken 2' i izledim siz gerçekten çarşaf mı giyiyorsunuz?'' sorularına cevaplarımızı vermeye devam edelim. :)





Eskiden bunlar bile çekilmiyordu, nankör laflarını işitir gibiyim. Zira benim de söyleyeceklerim var. 1963 yapımı Rusya'dan Sevgiler James Bond serisinin ikinci filmini izlediniz mi bilmem. 1963 yapımı filmde dahi bu kadar çağdışı gösterilmeyen İstanbul, yıl olmuş 2012 hala kara çarşaflarla gösteriliyor. Ben Skyfall dışındaki tüm serinin tüm filmlerini izlemiş biri olarak hatırlıyorum Dünya Yetmez filminde yine İstanbul'a konuk olur James Bond. O filmde de bu kadar kötü sahneler görmedim.

İstanbul 1962 at  ''From Russia with Love''



İstanbul in 1963


Hadi kara çarşaf yok mu bazı yerlerde diyeceksiniz anlayış göstereceğim itirazlarınıza da Allah aşkına o filmdeki polis araçlarının hali neydi öyle? En son çocukluğumda Türk polisinin kullandığı (zannederim Tofaş'ın T sini gördüm önünde) bildiğim fi tarihinden kalma araçlar sokaklarda fink atar. Yiyorsa İstiklal'deki mini cooper ları gösterseydiniz ya. Kıskançlar nolucak! O yetmemiş film yapımcılarına yeni araba kullanmayı öğrenen bacak kadar Amerikalı afete madara ederler bizim polisceğimizi. Bir de Amerikalı kızımız Eminönü civarı olduğunu sandığım bölgede 3 kere filan el bombaları fırlatır oraya buraya, sokaklarda herkes birbirini kurşuna dizer bir tane Polis noluyor kardeşim diye olaya el atamaz. Çünkü Türkiye' de iç savaş olduğu için her gün sürekli bombalar patlar durur, o sebeple Türk halkı da alışıktır bu sesleri duymaya zaten.

Hollywood' un Gözünden Türk Polisi. Expectation of Hollywood for Turkish Cop


Hollywood' un Gözünden Türk Polisi


Hollywood' un Gözünden Türk Polisi. Expectation of Hollywood for Turkish Cop.


Hollywood' un Gözünden Türk Polisi. Expectation of Hollywood for Turkish Cop.


Hollywood' un Gözünden Türk Polisi ve Mercedes marka taksi (: 


The Reality for Turkish Cop

Eminönünü' nden Eminönü'ne gitmek için arabalı vapura binmemiz gerektiğini öğrendiğimiz Taken 2' nin ilk İstanbul sahneleri Neeson' un bir Arap şehinden yüklüce para almasıyla başlar ki kültür seviyesi ilkokul seviyesindeki çoğu Amerikalı için Türkiye'nin bir arap ülkesi zannedilmesine yeter de artar bile. İstanbul'u Eminönü'nden ibaret gösteren bu filmin Türkiye' ye katkısı olduğu düşünen çok büyük devlet büyüklerime sesleniyorum. Türkiye' yi böyle tanıtacaksak eğer ekstradan bir de böyle değil böyle tanıtım reklamlarına para harcamamız gerekiyor.

Son olarak sizinle şimdiye adar gördüğüm en güzel İstanbul tanıtımını paylaşmak isterim. Business Insider'da yer alan yazının başlığı ''See Why Modern Istanbul Is The Coolest City In Europe''. Yazıyı kim hazırladıysa zannediyorum kendisi gerçekten İstanbul'da yaşamış biri olsa gerek. Yazıda İstanbul'u gerçekten Istanbulite* gözüyle tanıtmışlar. Vallahi BRAVO!

*Bu kelime İstanbul'da yaşan anlamına geliyor, bir nevi Parisien gibi bir şey.


-----

PS: I've just started to write English posts. Please give some mercy :)

I love Liam Neeson. The reason why I love him so much is Star Wars. I also loved his performance at Taken. Especially his fight scenes looked so professional. Also the story was so good.

I heard about Taken 2 because of some news which was about Neeson's decision about converting Islam. (I don't think the news was true.) I was happy about this second film. Besides the second film was made in İstanbul. What a nice news. My favorite city and favorite actor. My feelings were so good until watch the movie.

While Turkish media was making nice news about shooting films in İstanbul like Argo, Taken 2, Skyfall, I answered questions about Turkish women's outfit. Are we really wearing chadors? :) Almost all of Turkish women were wearing chadors in that movie. It wasn't only funny but also misleading. It must have been joke! So I want to share you some picture that shows you real Turkish people and women. (I don't deny women who cover their hair with scarf and of course some woman with chadors in Turkey but believe me their numbers are not that much to show them prominently in every single scene in the movie.)

Some of Istanbulites

As you see in picture Turkish girl without chador. 


Some Istanbulite.
There was another annoying thing that was about Turkish Cop in that movie. Turkish Cop's car was from 1970's. This was real comedy. I suggest the director to shoot movie with Mini Cooper Police Cars in İstiklal for the next time. (You can see the pictures in above with director's fantasy and the reality.) On the other hand Turkish Police only appeared in some traffic problem in the movie. I don't know why they didn't care about the bombs which were set off by Kim all over the Grand Bazaar. It looked like we already got use to hear bombing in İstanbul every single day. You got to be kidding me!!!

At the End of the movie (After couple of violence scenes in İstanbul) you finally saw civilization in LA. USA. Thank God for blessing America :)

What can I say? After successfull movie they made a typical american story!

See you guys!

Yorumlar

Yorum Gönder