Bir Starbucks Reklamı

Amerikaya geldiğimden beri severek izlediğim bir şov var, Saturday Night Live. SNL, özellikle New York'da fenomen. Nasıl olmasın ki. Öyle bir şov düşünün ki skeçlerinden filmler ortaya çıksın, (15 kadar film SNL skeçlerinden uyarlanmış.)11 Ekim 1975'ten beri yayın hayatı devam etsin ve tanıdığımız dünyaca ünü pek çok komedyen bu şovla adını duyursun. SNL mutfağından çıkma isimlere gelecek olursak, Chevy Chase, Bill Murray, Eddie Murphy, Billy Crystal, Robert Downey Jr., Ben Stiller, Mike Myers, Adam Sandler, Will Ferrell, Jimmy Fallon ve daha kimler kimler.

Genellikle gündeme değinen, siyasileri hicveden, reklamlarla dalga geçen, kısacası o dönemde çevrenizde ne varsa sizi güdürecek SNL'de de bir skeçi olması muhtemel. Ayrıca dünyaca ünlü film yıldızları, müzisyenler ve bazı bağımsız müzik toplulukları her hafta starring guest olarak SNL' e katılıyor.


Bu yazının sebebi ise aslında SNL tarafından çekilen aşağıdaki Starbucks Verismo reklamı.

Bu reklam yalnızca SNL programında yayınlanmadı. Şu an HULU gibi bazı kanallar aracılığıyla yayınlanmaya devam ediyor.

Verismo Starbucks'ın geçtiğimiz kış ayında tanıttığı yeni kahve makinesi. Sistem Nestle' nin Nesspressosuyla aynı şekilde işliyor. Kahve makinenizin kapsüllerini Starbuckslardan temin ediyorsunuz.

Efendim bana göre bir marka yeri geldiğinde kendiyle dalga geçmeli. Hatasını bilmeli ve buna göre davranmalı. Hatasını gerekirse ulusal yayın yapan kanallarda reklamını gösterecek kadar iyi bilmeli. Hatasından mizah çıkarmalı.

Starbucks hep Türkiyedeki lovemarklarımdan olmuştu taa ki Gezi Parkı olaylarına kadar. Ne yazıkki Starbucks, globalde sergilediği başarısını yerele yansıtamadı bu noktada. Sebep bana göre tabi ki Türk yöneticiler. Bırakın markasının hatasıyla dalga geçmeyi; kendisiyle dalga geçmeye tahammülü olmayan, hatalıydım demeyi bilmeyen, özür dilemenin en büyük kendini tanıma yöntemi olduğunun farkında olmayan biz Türklerin bu bakış açısından öğreneceği çok şey var sanırım.

Vee şimdi REKLAMLAR!

 
SNL - Starbucks/Verismo from Imanol Atchet on Vimeo.

Yorumlar

Yorum Gönder