Brooklyn'de bir Köfte Ziyafeti

Sadi Tekin'i bilen bilir. Kendisi tam bir köfte fanatiği. Üstelik çok da güzel yapıyormuş. Dünkü köfte partisi vesilesiyle öğrenmiş bulundum.

Dün, Willimburg civarlarında Fada'daydık. Aslında Fransız restaurantı olan sahipleri çok güzel bir iş çıkarmış. Ben birden fazla farklı bölmesi olan cafeleri restaurantları oldum olası çok sevmişimdir. Fada 'da aynen bu şekilde. Bir bar, bir bahçe alanı, bir koridorumsu ama masaların olduğu geçiş alanı ve bir de daha genişçe olan yine barı olan ana restaurant kısmı.



Fransız restaurantında Türk köftesi ne alaka diyenlere cevabımız mekanın sahiplerinin Türk olması olacak tabiki. Dahası dünkü lezzetli köfte partisinin 2. kez düzenlenmesi. Sadi' nin ne kadar başarılı köfte yaptığına dün bizzat şahit olduk.



İşin tatlı tarafı çok fazla bir araya gelmeyen Türk kominetesi bu vesileyle dün büyük bir çoğunlukla oradaydı. Birçok yeni insanla da tanışma fırsatı bulduk. Vize türünü değiştirmeye çalışan arkadaşlarla klasik sohbetimizi ettik. Hangi avukat en iyi avukat sorusu yine döndü durdu sohbetimizde. Sektörden konuşuldu. Türkiye'deki olaylardan birazcık konuşuldu. Sanırım artık olayların etkisi bizim tarafta da azalmaya bailadı. Ama en azından karnımız müthiş doydu.



Sadi'nin sayesinde resmen Beşiktaşta genelde stad çevresinde sıralanan, o tablalarda yapılan köftenin tadını aldık.


Yorumlar

Yorum Gönder