Ford ve Aptal Tv Reklamları

Uzun süredir televizyon adına Hulu kullanıyoruz. Hulu'da izlediğimiz bazı diziler var onları bu şekilde takip etmek daha kolay oluyor. Hulu Plus için ayda 9,99 dolar ödemeniz gerekiyor. Hulu'da Lost, The IT Crowd, Heroes, Desperate Housewives, Glee gibi eski dizileri Smash, Mitresses, Master Chef, SNL gibi devam eden programları bulabilirsiniz. Bu durumda ayda 9,99 dolar oldukça uygun görünüyor.

Neyse sorunumuz Hulu'daki programlar değil Hulu da bu programları izlerken milyon kere maruz kaldığınız reklam filmleri. Bunlardan en iğrençleri de nedendir bilmiyorum Ford Reklamları oluyor.

En son izlediğim 3 reklamında uzay ve uzaylılar temasını işleyen Ford'un probleminin ne olduğunu merak ediyorum.






Nefret ettiğim ilk reklam filmi C-max markasına ait. Otomobilin Hybrid özelliğine dikkat çekmeye çalışan ve her fırsatta Prius'u taşlayan Ford, reklamında uzaylılar dünyadaki ultimate teknolojiyi buluyorlar. 3 tane hybrid araba bir sokakta artarda dizilmiştir. İlk olarak Prius'u gören uzaylı abilerimiz onu reject eder ve Ford C-max' i bulurlar ve onu arşa çekilen İsa misali ufolarına doğru yükseltirler. Reklamın yüksek teknoloji mesajını vermeye çalışması dışında hiçbir yaratıcılık örneği yoktur ki bu reklamın benzerini seneler önce Toyota'nın Yaris modeli için izlemiştik.



Hulu sayesinde nefret ettiğim bir diğer Ford reklamı da Fusion modeline ait. Bu reklam filminde de bir çift, park yerinde etraflarına bir bakarlar ki bütün arabalar aynı (yine toyotaya laf sokma). Uzaylılar tarafından hipnotize edilmişe benzer bir genç Join Us der ve bizim çift kaçmaya başlar. Sonra parkın çıkışında buldukları bir Ford Fusion'a binip kaçarlar. Mutlu Son.





Son reklamında ise arazi aracı sınıfında olduğunu sandığım f-150 yi görüyoruz bir Ufo yu şehir merkezinden dışarı doğru çekiyor. Daha fazla yorum yapmama zannedersem gerek yok.




Sonuç olarak Ford' un bu son dönemde uzaylılarla bir alıp veremediği var ya hayırlısı.
Verdiği mesaj teknolojisi olabilir ama inanın benim her defasında midem bulanıyor dış sesini dahi duymamla birlikte.

Bir sonraki yazımda sigorta şirketi Geico reklamlarından bahsedeceğim.

Görüşmek üzere.

Yorumlar

  1. aman ne güzel bunları görmüyorduk iyiydi. şimdi senin yüzünden gördüm ford'dan soğudum yeminle :)

    YanıtlaSil