Amerikadaki Okulumdan Bir Gün

Bugün okulumda 'International Cultural Fest' vardı. Daha çok Filipinli ve Hintli arkadşlarımızın katılımıyla çok eğlenceli, komik ve dolu bir gün geçirdik.

Festivalin amacı bir arada öğrencilik yapmanın dışında pek fazla ortak yönü ve ilişkisi olmayan öğrencileri kaynaştırmaktı. Büyük ölçüde de başarılı olundu. Zira bu organizasyon için bazı öğrenciler haftalar öncesinden hazırlık yaptığından onlar için kaynaşma daha had safada olmuş olabilir.





Bense daha ziyade gözlemci konumundaydım. Gözlemlerinden biri de insanların birbirine destek olma biçimiydi. Mesela Brezilyalı bir arkadaşımız 'Talent Show' kısmında bize samba yapacaktı. Öncesinde 'Şimdiden özür dilerim pek bilmediğim halde size göstermek için bu dansı yapıyorum.' diye bir açıklama yaptı. Bütün izleyiciler onu yüreklendirmek için bir alkış kıyamet... İnsanların bu şekilde birbirine destek vermesi çok özel ve güzel. Bu Amerika gibi milyonlarca immigrant olan bir ülkede ayrıca önemli bir konu. Azınlıkta ve burada bir şekilde çalışmak için tutunmaya çaba sarf eden, kimi kimsesi olmayan ama ülkesindeki durumuna kıyasla burada zengin olduklarını düşünen bu insanlar için bu aktivite bile o kadar değerli görünüyordu ki. Onların bu mutluluğunu izlemek de beni ziyadesiyle eğlendirdi.



Birkaç fotoğraf ve 3 video çektim. Görüntülerden anlayacağınız üzere ses kalitesi ve ortam gereği çok profesyonel bir organizasyon yoktu ortada ama onlar güldüler, güldürdüler, eğlenip saygılı bir şekilde farklı kültürlere ve dillere kucak açtılar.








Yorumlar

Yorum Gönder