The British are Coming... Wait The Italians are Coming :)

Bilen bilir tam bir Fiat 500 fanatiğiyimdir. Bazı insanlar nasıl Vosvoscuysa ben de Fiat 500'cüyüm. Özellikle 2007'de Fiat 500'ün 50. yılı sebebiyle çıkarılan yeni nesil Fiat 500'lerde İnci Beyazı olan benim favorim.



Fiat 500 sadece bir araba değil aslında İtalyanlar için. Bu araba savaş sonrası İtalya'nın ekonomisine büyük katkıda bulunmuş, İtalya'nın kurtarıcısı, şehir arabalarının ilk örneklerinden biri. Öyle ki kitabı bile var. O dönemde Avrupada en çok satılan arabalardan biri. Avrupanın eski şehirlerinin, dar sokakları için birebir ve çekirdek aileler için tam bir gezi aracı. Yeni tasarımıyla da Fiat markasının genç ve dinamik yüzü. Bence Fiat çok mantıklı bir hamleyle Fiat 500'ü yeniden üretme kararı almış. İyiki de almış. :)

Benim için en enteresan noktalardan biri de Fiat 500'le New York sokaklarında pek sık rastlaşmam. Normalde Amerika pazarında Avrupa arabaları pek bulunmaz. Ama Fiat 500 yine o şehir arabası sıfatını ön plana çıkararak New York'un pek çok sokağında salınmakta. Tam da New York'taki yalnız yaşayan, genç, bekar, profesyoneller için yaratılmış. Burada Türkiye'dekinin aksine Vosvos ya da Mini Cooper çok fazla göremezsiniz ama Fiat 500'e pek sık rastlarsınız. Ya da algıda çok mu seçiciyim yoksa. :D

İşte şimdi 5 kişilik 500 L reklamını paylaşma zamanı. Reklamın başında İngiliz colonilerine laf atarcasına The British are Coming... (İngiliz Mini Cooper'ına mı laf atıyor yoksa :) diyor önce sonra Wait!! The Italians are Coming :) gibi bir söylemle devam ediyor ve ortam şenleniyor, kızlar daha bir güzelleşiyor, publar cluba dönüyor. Ortam daha bir Avrupaileşiyor sanki.

This is gonna start revolution... Ve Amerika İtalyanla tanışır... olaylar gelişir...




Sizin favori aracınız nedir? Fiat 500? Volkswagen Beetle? Mini Cooper?


Yorumlar

Yorum Gönder