New York'ta Simit Keyfi

An itibariyle sahuru bekliyoruz New York semalarında. İlk sahurda soframızı bir Türk gururu olan simitle şenlendireceğiz.

Dün her zamanki gittiğim kütüphaneden farklı bir yere gtmek istedim. Batı yakasındaki Lincoln Center'ın arkasındaki başka bir şubesi bulunan New York toplum kütüphanesinin yolunu tutttum bu kez. Fatih yüzlerce kez bu kütüphanenin sandalyelerinin çok rahat olduğunu anlatmıştı. Nitekim ben başka bir kütüphane girişinden girmiş olmayım onun bahsettiği yerde değildim bugün kesinlikle.

Neyse eve dönmeden aklıma bizim simitçinin batı yakasında olduğu ve benim de aynı yerde olduğum gelince hemen Google haritama sarılıp tam yerini öğrendim. Ben 66'daydım. Simit&Simith de 72'de. Sadece 6 blok fark ve yuppieahh!!!




Simitçiye doğru yürürken batı yakasının doğu tarafına göre daha gotik bir mimariye sahip olduğunu fark ettim. Daha önce hiç bu gözle bakmamıştım açıkçası. Yolda simit hayalleri kurarken bir yandan da çevremi gözleyerek yürüdüm biraz. Zaten New York'un en güzel tarafı sürekli sokaklarda yürümek değil mi? Tabi hava daha sıcak değilse. :)



Simitçimize daha önce 2 kez gitmiştim. Hatta ilk gidişim resmen yılbaşı gecesiydi. :) Duyduğumda o kadar sevinmiştim ki tembellik yapmayıp taa doğu yakasından batı yakasına geçmeyi tereddütsüz kabul ettim.  Bir de demleme çay olduğunu gördüğümde göz yaşlarımı tutamayacaktım neredeyse. Her zaman olduğu gibi yine birileri vardı. Üstelik yine Türk değil tipik Amerikalı kardeşlerimizden. Neyse ben hemen 2 tane klasik simit sipariş verdim. Ödememi yaparken bir de ne göreyim poğaça yapmaya başlamışlar. Hemen atladım tabi 2 adet de poğaçaya. Birisi zeytinli birisi beyaz peynir ve maydonozlu. Fiyatlar TR ye göre tabiki uçuk ama bizim için ölesiye bir zevk bu lüksü burada bulabilmek.



Vee öğrendiğim kadarıyla insanlar baya seviyormuş bizim simiti. Tabiki sevecekler şu iğrenç bagel'a 13947238648564857846785467945 bastığı için doğaldır yani. 

Kısacası New York'ta simitçi olduğundan haberi olmayan sen sevgili dostum benim bu yazımla artık farkındasın bırak simiti poğaça bile var. Adrese gelince aşağıda haritayı da bulabileceksin ama kısaca 72nd St. btw Columbus and Amsterdam Ave.


Daha Büyük Görüntüle

Şimdi en kısa zamanda gidip simitini yiyip sonra da bana teşekkürünü edebilirsin. Şimdiden mühim değil canım kardeşim.

Yorumlar

  1. ya ben de New York'tayken böyle bir yer aradım ama bulamadım tekrar gideceğim Eylül'de. Bu kesinlikle uğrayacağım oraya nasıl özledim simiti :) Teşekkürler tarif için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim yelizcim. Bu arada poacalar bir harika...

      Sil