Lovve with Ace Hotel

Keşifler başladı. (:

Dün çok sevdiğim eski dostardandenilebilecek bir arkadaşımla buluştum New York'ta. Önce Fatih'in de aramıza katılmasıyla bir Capon restaurantında yemek yedik. Ajisen Ramen. Çok uygun fiyata yiyebileceğiniz yemekleri var.  Hem ne yediğinizi anlayabileceğiniz hem de öğle yemeği için çevrede çalışan bir insansanız kolaylıkla tercihiniz olabilecek bir mekan. Biz 8-9$ civarındaki lunch box ayarında bir yemek ısmarladık. Dahil olan şeyler ise, chicken teriyaki, california roll, bir de bildiğiniz Japon pilavı. Öncesinde gelen o iğrenç çorba dışında oldukça mutlu olduğum bir yemek diyebilirim.

Asıl bahsetmek istediğim yer ise Ace Hotel. 20W 29th Street' teki otelin lobisinde insanlar sohbet ediyor, laptoplarını kapmış gençler çalışıyorlar. Oldukça hoş bir ortam ve tasarıma sahip bir yer. Bazı mekanlar vardır. Gerçekten ruhları olduğuna inanırsınız. Ace Hotel' in de ben de ilk bakışta uyandırdığı intiba kendine has bir ruhu olduğu yönündeydi.



Sizi ilk girişte Stumptown Coffe karşılıyor. Çalışanların tarzına kesinlikle bayılacaksınız. Hipster arkadaşlar sizden öncelikle siparişinizi alıyorlar ve nefis kahvelerinizi alıp aslında Ace Hotel'in lobisi olan kısma geçebiliyorsunuz.














Biz de kahvelerimizi aldık Gökhancığımla oturduk rahat bir 2 saat sohbet ettik. İstanbuldayken sıkça yaptığımız gibi dertlerden, yapılacak hayallerden, özel hayatlarımızdan konuştuk. Gökhan için bambaşka bir hayat başlıyormuş onu öğrendim. Onun adına çok sevindim.


Gökhan hedefleri için New York'a gelen ve bunun için birçok şeyle savaş vermek zorunda kalan bir arkadaşım. Kendisi hayalini gerçekleştirmeye bence çok yaklaştı. Eminim bir gün onun kendi restaurantında nefis tariflerini tadacağım.

Newyork' a yeni gelen bir kızdan tavsiye almak ne kadar istersiniz bilmiyorum ama uzun lafın kısası Ace Hotel;  oturup saatlerce çalışabileceğiniz, tanıdık bir iki dostla rahatça sohbet edebileceğiniz, dedikodularınızı yapabileceğiniz bir mekan.

Yapın: Laptopınız yanınızda olsun, rahatça çalışabilirsiniz.
Yapmayın: Sıcak çikolatasını beğenmedim.
Yapmayın: Cookieleri çok şekerli. Sakız gibi. Gerçi Gökhan' ın söylediğine göre Newyork' ta böyle oluyormuş. Başka şansımız yok gibi (:

P.S.: Şimdilik bu kadar ama şehirde keşfedilecek daha çoook yer var. Hepsini burada elimden geldiğince paylaşacağım.


Betül Kara

24 Eylül 2011

Yorumlar

Yorum Gönder